Topweken voor Harderwijkse verkoper van regenboogvlaggen

videoVlaggenverkoper Jon Deeves uit Harderwijk krijgt meer aanvragen voor regenboogvlaggen dan ooit tevoren. Normaal verkoopt hij er zo'n 30 per week. Dat is nu ruim verdriedubbeld. ,,Het is druk. Leuk, maar druk’’, zegt Deeves lachend.

Hij loopt tussen de stellingen door, in gangpaden die nauwelijks breder zijn dan hij zelf. ,,Ik heb hier alle vlaggen van de wereld liggen. Van Afghanistan tot Zimbabwe. Maar ik verkoop niets zo veel als nu de regenboogvlaggen.’’ De Nashville-verklaring heeft ervoor gezorgd dat kerken, gemeenten en particulieren de regenboogvlag hijsen. Voor Deeves, van wereldvlaggen.nl, een gouden business, want de piek ligt normaal in oktober, rondom Coming Out Day.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe