Topweken voor Harderwijkse verkoper van regenboogvlaggen

videoVlaggenverkoper Jon Deeves uit Harderwijk krijgt meer aanvragen voor regenboogvlaggen dan ooit tevoren. Normaal verkoopt hij er zo'n 30 per week. Dat is nu ruim verdriedubbeld. ,,Het is druk. Leuk, maar druk’’, zegt Deeves lachend.

Hij loopt tussen de stellingen door, in gangpaden die nauwelijks breder zijn dan hij zelf. ,,Ik heb hier alle vlaggen van de wereld liggen. Van Afghanistan tot Zimbabwe. Maar ik verkoop niets zo veel als nu de regenboogvlaggen.’’ De Nashville-verklaring heeft ervoor gezorgd dat kerken, gemeenten en particulieren de regenboogvlag hijsen. Voor Deeves, van wereldvlaggen.nl, een gouden business, want de piek ligt normaal in oktober, rondom Coming Out Day.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Veluwe