Volledig scherm
© Bert Jansen

Twee dagen minder treinen tussen Zwolle en Amersfoort

De niet meer in gebruik zijnde spoorwegovergang van de Oranjelaan en de Stationslaan in Harderwijk wordt het komend weekend verwijderd. Vanaf zaterdag 01.00 uur tot en met en maandag 05.00 uur rijden er daarom minder treinen tussen Amersfoort en Zwolle.

Ook reizigers op tussenliggende stations ondervinden hier hinder van. Tussen de stations 't Harde en Putten rijden door de werkzaamheden bijvoorbeeld bussen in plaats van treinen. De extra reistijd bedraagt minimaal een kwartier en kan oplopen tot 45 minuten. Doorgaand verkeer tussen Zwolle en Amersfoort kan het beste omreizen via Deventer.

Nadat de tunnel onder het spoor bij het Harderwijkse station half september werd geopend, doen de spoorbomen op de route Oranjelaan/Stationslaan al geen dienst meer. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd door de gemeente Harderwijk over de werkzaamheden. De uitvoerder probeert de hinder zo minimaal mogelijk te houden, maar toch kan er enige geluidsoverlast zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe