Volledig scherm

Twee gasten bij Apollo's Kamer

HARDERWIJK - De literaire kring Apollo houdt zondag 22 maart een Apolllo's Kamer in de bibliotheek aan de Academiestraat in Harderwijk. De aanvang is om elf uur. Gasten zijn Cor Visser en Ingeborg ten Hoopen. Visser is vioolbouwer en dichter. Sinds 1976 bouwt hij violen, veelal in opdracht. Hij bespeelt zelf overigens niet dit instrument.


In zijn woonplaats Leeuwarden geniet hij van de gedichten die op straat liggen. Tijdens een bezoek aan Harderwijk was hij verrast door de poëzie die ook hier op de straat ligt en dat inspireerde hem zelfs tot het maken van een gedicht.

Ingeborg ten Hoopen is beeldend kunstenaar. Momenteel woont zij in Geesteren maar daarvoor was zij onder meer woonachtig in Nunspeet. Daar ontstond een relletje toen een schilderij met naakt van haar werd verwijderd uit het gemeentehuis. Van haar is op de Markt in Nunspeet een moderne versie te zien van Eibertje, het vrouwtje dat met een mand met eieren van Vierhouten naar Nunspeet liep. Het mandje is nu een winkelkarretje geworden. Het beeld wordt door velen verafschuwd. Tevens is er voor bezoekers ruimte hun eigen gedichten, verhalen of muziek te vertolken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe