Volledig scherm
Bert Holleman had alvast een straatnaambord laten maken voor het door hem gewenste Johan Cruijffpad. © Bram van de Biezen

Tweederde wil een Johan Cruijffpad in Harderwijk

Tweederde van de respondenten op een enquête van de Stentor over de naamgeving van een fietspad in Harderwijk, vindt dat dit pad de naam Johan Cruijffpad moet krijgen.

Deze naam komt uit de koker van raadslid Bert Holleman, van de partij Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. In juli diende hij een motie in tijdens de gemeenteraad met het voorstel om een nieuw fietspad bij De Sypel deze naam te geven. Sportwethouder Jeroen de Jong zag deze naam wel zitten. Maar toen er nogal wat kritiek kwam van andere partijen, trok Holleman zijn motie in. Hij kondigde aan na de zomer met een nieuw voorstel te komen.

Holleman: ,,Het voorstel is nog niet klaar. We moeten het onderwerp nog bespreken binnen de partij.’’

Sporter uit Harderwijk

Dat twee derde van de respondenten die de enquête invulde op de website van de Stentor vóór de naam Johan Cruijffpad stemt, vindt hij positief. Een derde (34 procent) van de 457 deelnemers wil liever dat het fietspad de naam krijgt van een sporter uit Harderwijk of Hierden. 

Het fietspad is in juli opgeleverd en ligt tussen de Hoofdweg en het NS-station. Het loopt langs de sportvelden van Zwart-Wit en De Mezen.

Veluwe