Volledig scherm
Een 84-jarige man werd bruut overvallen in zijn huis in Harderwijk. © AS Media

Update | 84-jarige man in zijn woning in Harderwijk overvallen

HARDERWIJK - Bij een woningoverval in Harderwijk is de 84-jarige bewoner van het huis gewond geraakt. Twee mannen overvielen de man rond 03.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning en mishandelden hem.

De woning werd doorzocht waarna de daders er vandoor gingen. Of er buit is gemaakt is nog onbekend.

De bewoner liep enkele verwondingen op. Het is onduidelijk wat de aard van het letsel is, maar de man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek
De forensische opsporing en de recherche zijn zondagochtend druk bezig met onderzoek in en rond de woning aan de Mecklenburglaan. De woning is afgezet met lint en met politiehonden speuren agenten de omgeving af.

De daders zijn nog voortvluchtig. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Veluwe