Volledig scherm

UWOON blijft in subtop woningcorporaties

HARDERWIJK - Klanten en huurders van woningcorporatie UWOON uit Harderwijk zijn over het algemeen zeer tevreden over het contact. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde derde Aedes-benchmark. Het onderzoek vergelijkt woningcorporaties in Nederland op onder meer het oordeel van huurders en de bedrijfslasten.

Op drie belangrijke contactmomenten hebben de huurders hun mening voor het onderzoek mogen geven: bij de start van de huur, bij een reparatie en bij het einde van de huur. Daarop krijgt UWOON ruime voldoendes: van 7,6 tot 7,8. Alle drie de cijfers liggen boven het landelijk gemiddelde en zorgen voor een eindscore 'A' bij het huurdersoordeel. "UWOON is blij met deze score in het topsegment, en vooral met het feit dat huurders zich hiermee positief uitspreken over de kwaliteit van de dienstverlening", aldus het bedrijf.

UWOON, met zo'n 8.500 woningen in onder meer de gemeenten Ermelo en Harderwijk, scoort goed in het onderzoek. De woningcorporatie heeft bij het huurdersoordeel de beste score gekregen. Wat betreft de bedrijfslasten heeft UWOON een eindscore 'B', van gemiddeld gekregen. De corporatie hoort daarmee uiteindelijk tot de categorie 'achter de koplopers'. Vorig jaar had UWOON nog een 'A' voor de lasten. Landelijk komen de bedrijfslasten per verhuureenheid uit op 853 euro. De corporatie uit Harderwijk zit met 824 euro nog wel onder dat gemiddelde.

Aan de Aedes-benchmark hebben 309 corporaties in Nederland meegedaan op één of meer onderdelen. Op de onderdelen bedrijfslasten en huurdersoordeel is het uitgangspunt van het onderzoek dat elke klasse (A, B en C) een ongeveer een derde deel van de deelnemers omvat. Ruim 170.000 huurders hebben hun mening over de corporaties mogen geven.

Veluwe