Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Uwoon laat huur van woningen op Veluwe beetje stijgen

De meeste huurders van Uwoon gaan per 1 juli maximaal 2,6 procent meer huur betalen. Bewoners worden in de coronacrisis niet met extra lasten opgezadeld, terwijl de woningcorporatie kan blijven investeren. Dat maakte Uwoon vandaag bekend.

Huurdersorganisaties hadden geadviseerd om de huur niet te verhogen. Zij hebben twijfels of de hogere rekening betaald kan worden in crisistijd. Die suggestie heeft Uwoon genegeerd. ,,Gelukkig ondervindt een aanzienlijk deel van onze huurders geen financiële gevolgen van de coronacrisis, omdat zij een vast inkomen hebben”, laat bestuurder Luit Harkema weten.

8600 woningen

Door de verhoging blijven huurwoningen betaalbaar en blijft geld over om nieuwe woningen te bouwen en bestaande te onderhouden of energiezuiniger te maken. De woningcorporatie verhuurt ruim 8600 woningen in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek.

Andere verhuurders op de Veluwe, zoals Triada en Omnia Wonen, maakten eerder al bekend de huren beperkt te laten stijgen. Alle drie woningcorporaties treffen regelingen met huurders die door de coronacrisis betalingsmoeilijkheden hebben of verwachten te krijgen.

Veluwe