Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Vader (72) en zoon (28) cel in na vechtpartij in Harderwijk

Een 72-jarige vader en zijn 28-jarige zoon uit Harderwijk zijn tot celstraffen veroordeeld voor het plegen van een mishandeling in hun woonplaats. Het duo had nog een appeltje te schillen met het slachtoffer.

Op 14 juli 2017 zagen getuigen hoe op het PC Hooftplein in Harderwijk meerdere personen op een man afvlogen en begonnen te trappen en te slaan. 

De 72-jarige Omar el H. zocht de confrontatie met het slachtoffer, zo acht de rechtbank bewezen. De 28-jarige zoon Mohammed el H. werd tijdens die confrontatie opgeroepen, snelde ter plaatse en droeg zijn steentje bij. Hij werkte het slachtoffer naar de grond en ging bovenop hem zitten. 

De vader en zoon namen wraak in een al langer lopend conflict. De zus van Mohammed en dus dochter van Omar zou door het slachtoffer zijn mishandeld. 

Straffen

Ook al zou er sprake zijn van een voorgeschiedenis tussen de familie van verdachte en aangever, dat maakt nog niet dat het duo het recht in eigen hand mocht nemen, vond de rechtbank. De vader kreeg 6 weken cel, waarvan 4 weken voorwaardelijk. De zoon 8 weken cel, waarvan 6 weken voorwaardelijk.

De officier van justitie had 4 maanden cel tegen de zoon geëist, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De vader hoorde 1 maand cel tegen zich eisen. De rechtbank kwam lager uit mede omdat het Openbaar Ministerie de zaak te lang op de plank liet liggen. De zoon kreeg een hogere straf omdat hij al een strafblad heeft op gebied van geweld.

Veluwe