Van pioniers naar doelwit: is er nog toekomst voor het Dolfinarium?

VideoDolfijnen en zeeleeuwen die leven in kleine bassins en circustrucs opvoeren tijdens shows met veel licht en geluid. Het Dolfinarium in Harderwijk voldoet niet meer aan Europese regels. Tegelijk dalen de bezoekersaantallen en is het park mikpunt van dierenactivisten. Is er nog toekomst voor het dolfinarium?

 1. Laat de viskotters terugkeren naar de oude haven van Harderwijk, betoogt schrijver van boek: ‘Ze zijn gewoon weggejaagd’
  PREMIUM

  Laat de viskotters terugkeren naar de oude haven van Harderwijk, betoogt schrijver van boek: ‘Ze zijn gewoon weggejaagd’

  De Harderwijkse vissersvloot is onzichtbaar. Geen bewoner of geen toerist die de kotters nog ziet. ,,Doodzonde”, oordeelt Cor Jansen in zijn boek De Harderwijkse visserij anno 2021 – een verborgen schat. De auteur praat binnenkort met burgemeester Harm-Jan van Schaik over zijn boek. Dan kan hij ook zijn stokpaardje toelichten: breng de schepen terug waar ze horen, in de Vissershaven.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Veluwe