Volledig scherm
Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk is herbenoemd. © Gemeente Harderwijk

Van Schaik herbenoemd als burgemeester van Harderwijk

De Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik is vanmorgen in het provinciehuis in Arnhem door de commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, beëdigd voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Harderwijk.

Van Schaik zegt in een persbericht dankbaar te zijn ‘voor het grote vertrouwen dat de gemeenteraad in mij heeft gesteld om mijn herbenoeming als burgemeester bij de commissaris van de Koning en daarmee de minister aan te bevelen’.

Hij kijkt terug op een periode met veel mooie momenten, bijzondere gesprekken, maar ook verdrietige gebeurtenissen en complexe vraagstukken. ,,Hierin heb ik in samenwerking met de gemeenteraad van Harderwijk, het college van burgemeester en wethouders, met inwoners en ondernemers mijn functie mogen vervullen’’, zegt hij. ,,Ik wil van harte de komende jaren deze constructieve samenwerking voortzetten.’’

De gemeenteraad van Harderwijk had de voordracht voor de herbenoeming als burgemeester van Harderwijk unaniem besloten in de raadsvergadering van 4 oktober 2018.

  1. Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrijking’, over de rug van het milieu
    PREMIUM

    Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrij­king’, over de rug van het milieu

    ‘De Veluwse Vetkoning’ Cees B. werd vorig jaar door zakenblad Quote nog neergezet als een van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland (met een geschat vermogen van 130 miljoen euro). Maar justitie stelt dat de ondernemer (51) uit Harderwijk een flink deel van dat vermogen bij elkaar heeft geharkt ten koste van het milieu. En zijn Kamper vet- en biodieselimperium? Dat staat op omvallen.

Veluwe