Volledig scherm
Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk is herbenoemd. © Gemeente Harderwijk

Van Schaik herbenoemd als burgemeester van Harderwijk

De Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik is vanmorgen in het provinciehuis in Arnhem door de commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, beëdigd voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Harderwijk.

Van Schaik zegt in een persbericht dankbaar te zijn ‘voor het grote vertrouwen dat de gemeenteraad in mij heeft gesteld om mijn herbenoeming als burgemeester bij de commissaris van de Koning en daarmee de minister aan te bevelen’.

Hij kijkt terug op een periode met veel mooie momenten, bijzondere gesprekken, maar ook verdrietige gebeurtenissen en complexe vraagstukken. ,,Hierin heb ik in samenwerking met de gemeenteraad van Harderwijk, het college van burgemeester en wethouders, met inwoners en ondernemers mijn functie mogen vervullen’’, zegt hij. ,,Ik wil van harte de komende jaren deze constructieve samenwerking voortzetten.’’

De gemeenteraad van Harderwijk had de voordracht voor de herbenoeming als burgemeester van Harderwijk unaniem besloten in de raadsvergadering van 4 oktober 2018.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Veluwe