Jeannette Pullen uit Harderwijk is ervaringsdeskundige en een van de initiatiefnemers van het eerste Suïcide Preventie Centrum. Volgende week kunnen belangstellenden binnen lopen tijdens een open dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannette Pullen uit Harderwijk is ervaringsdeskundige en een van de initiatiefnemers van het eerste Suïcide Preventie Centrum. Volgende week kunnen belangstellenden binnen lopen tijdens een open dag. © Jeannette Pullen

Veel belangstelling voor laagdrempelige plek om te praten over gedachten van zelfdoding in Harderwijk

Je zou willen dat zo'n voor Nederland uniek centrum niet nodig is, maar een week voor de open dag in Harderwijk blijkt wel dat er juist behoefte is aan een plek om te praten over zelfdoding.

  1. Agenda's kapper en tattooshop bomvol, maar Harderwijk loopt niet massaal door de winkelstraat
    PREMIUM

    Agenda's kapper en tattooshop bomvol, maar Harderwijk loopt niet massaal door de winkel­straat

    Nog tachtig plekken vrij in de Houtwalgarage, geen drommen mensen in de winkelstraten. Harderwijk lijkt nog niet erg gretig bij de openstelling van de winkels. Het horecaplein straalt een doodse stilte uit, terwijl het verder gezellig druk is. De kapper en de tattooshop schrijven de agenda’s met gemak vol. Bij de buren in Ermelo wordt zelfs weer gesmikkeld en gedronken aan restauranttafeltjes.

Veluwe