Vorig jaar kwam het jeugdjournaal opnames maken van de E-waste Race op de Timotheüsschool in Oldebroek. Deze school won de wedstrijd uiteindelijk ook.
Volledig scherm
Vorig jaar kwam het jeugdjournaal opnames maken van de E-waste Race op de Timotheüsschool in Oldebroek. Deze school won de wedstrijd uiteindelijk ook. © E-waste Race/Nando Zwambag

Veluwse basisschoolleerlingen kicken op elektrisch afval tijdens strijd om ticket naar Nemo in Amsterdam

De oude stijltang, elektrische tandenborstel of die dvd-speler die alleen maar blijft hangen. Scholieren uit groep 6, 7 en 8 zitten er om te springen. Tien basisscholen op de Noord-Veluwe doen vier weken lang hun stinkende best zo veel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te zamelen tijdens de E-waste Race. 

  1. Dit gebeurt er op een ecoduct bij de Veluwe: ‘Als automobilist heb je geen idee’
    PREMIUM

    Dit gebeurt er op een ecoduct bij de Veluwe: ‘Als automobi­list heb je geen idee’

    Op een ecoduct speelt zich een heel leven af. Als automobilist merk je daar - een paar meter lager - niets van. Dankzij Lennard Jasper (37) kunnen we nu wel zien wat er boven hun hoofd gebeurt. De boswachter voor Staatsbosbeheer op de Noord-Veluwe heeft vanochtend op Twitter een foto geplaatst van een wild zwijn dat via zo’n natuurbrug de snelweg oversteekt. We vroegen hem naar het verhaal achter deze foto.

Veluwe