Verdachte drugsdealer rijdt in op agent in Harderwijk, politie lost waarschuwingsschoten

videoDe politie van Harderwijk loste vanmiddag twee waarschuwingsschoten, nadat de man die ze wilden aanhouden een politieagent aanreed en er daarna vandoor wilde gaan. Er vielen geen gewonden. Er zijn vier mannen aangehouden. 

Om 13.50 uur klonken er kort na elkaar twee felle schoten in de straat. Buurtbewoners dachten heel even aan vuurwerk. Later bleek dat twee agenten een waarschuwingsschot hadden afgevuurd. Dat gebeurde toen een verdachte wilde wegrijden met een auto. 

Volledig scherm
De arrestatie in Harderwijk, waarbij de politie waarschuwingsschoten loste nadat de verdachte een agent aanreed en er vandoor wilde gaan. © Een buurtbewoner

Zij hielden twee mannen onder schot. 'Liggen, nu!', schreeuwde een van de agenten. Volgens buurtbewoners waren er bij de aanhouding ook twee agenten in burger betrokken. 

Een van de mannen die is aangehouden, woont aan de Emdenmeen. Buurtbewoners zien wel vaker auto's stil staan in de straat en hadden al langer het vermoeden dat er werd gedeald. Volgens een buurman zouden de problemen zijn 'overgewaaid' vanuit de Breewijd, een ander deel van de wijk Stadsweiden. Een buurvrouw vertelt dat er in de straat ook woningen aan seizoensarbeiders worden verhuurd. Sinds die tijd is het er onrustig en gonst het in de buurt van de geruchten over drugsdeals.

De straat is afgezet met politielint. Rondom een politieauto staat een wit scherm van de recherche. Meerdere agenten staat verspreid in de straat en houden een oogje in het zeil.

Volledig scherm
Emdenmeen Harderwijk. Hier loste de politie van Harderwijk een paar waarschuwingsschoten toen de verdachte ervan door wilde gaan en een agent aanreed. © Marco van den Berg

Veluwe