Volledig scherm
Voor de gewapende overval in december 2016 (foto) op een echtpaar in het woonwagenkamp aan de Deventerweg in Harderwijk is deze week een 37-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit. © Bram van de Biezen

Verdachte opgepakt twee jaar na gewelddadige overval op echtpaar in Harderwijk

Een 37-jarige inwoner van Vlaardingen is deze week aangehouden voor een gewelddadige overval in 2016 op een echtpaar in Harderwijk. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Het echtpaar was die zaterdagmiddag 17 december rond 17.30 uur thuisgekomen in zijn woonwagen aan de Deventerweg en zat net aan het avondeten, toen drie gewapende daders de woning binnenkwamen. De bijzonder agressieve overvallers beschoten de 68-jarige man diverse keren en mishandelden hem. Het slachtoffer werd nog diezelfde avond aan zijn verwondingen geopereerd.

Gouden tip

In het Erasmus -ziekenhuis in Rotterdam werd later die nacht een onbekende persoon met een schotwond opgenomen. Bij hem werd een kogel uit het lichaam verwijderd. Deze kogel bleek afkomstig uit het wapen, waarmee het slachtoffer uit Harderwijk eerder die avond werd beschoten.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde onlangs aandacht aan deze overval. Dit leverde zes tips op. Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen via 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).  De politie heeft 10.000 euro beschikbaar voor de tip, die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Veluwe