Volledig scherm
PREMIUM
De Hema in Harderwijk. © Ruben Schipper

Verdwijnen onze Hema's uit het straatbeeld?

De toekomst van 24 Hema-vestigingen, waaronder Harderwijk, Dronten, Nunspeet, Zeewolde en Heerde, hangt aan een zijden draadje. Mogelijk verdwijnt de winkel zelfs uit het straatbeeld. Als dat gebeurt is dat funest voor de winkelstraat, met name in de kleinere plaatsen onder de 100.000 inwoners, stelt retaildeskundige Cor Molenaar. Geen Hema, geen handel.

Als het echter aan de Hema-directie ligt raken zes franchisenemers, die in totaal de 24 winkels runnen, wel degelijk hun winkel kwijt. Een van de franchisenemers is Paul Loeff, die twee vestigingen in Harderwijk runt, naast de vestigingen in Heerde en Zeewolde. Hij laat het er echter met de andere vijf franchisenemers niet bij zitten en vecht het voornemen aan.

  1. Woonwijk Stromenwaard uit het slop door dromen van jonge Harderwijkse filmsterren
    PREMIUM

    Woonwijk Stromen­waard uit het slop door dromen van jonge Harderwijk­se filmster­ren

    De limousine moesten de kinderen er even bij denken. Net als de rode loper naar de ingang van Het Clusterhuis in de wijk Stromenwaard. Verder was het een onthaal dat kleine filmsterren waardig is bij een première. Met drinken, taart, een filmsterrencertificaat en een plekje op de voorste rij keken Naomi (10), Boas (7), Aron (7) en Jochem (10) hoe zij het er vanaf brengen in een promotiefilmpje voor hun buurtproject dat meedingt naar een prijs.

Veluwe