Losgeraakte stenen klossen tegen elkaar aan als het verkeer door de Kerkstraat rijdt.
Volledig scherm
Losgeraakte stenen klossen tegen elkaar aan als het verkeer door de Kerkstraat rijdt. © Teake Dijkstra

Verkeer rijdt keien los in Kerkstraat Harderwijk

Tot ergenis van bewoners liggen de stenen in de Kerkstraat in de Harderwijkse binnenstad te rammelen. Alweer. Wat is een echte oplossing?

De Kerkstraat werd een paar maanden terug ook al eens aangepakt en ook eerder waren stratenmakers aan het werk geweest om de keien die de straat een bijzonder aanzicht moeten geven goed vast te leggen. De laatste keer werd daarvoor een speciale mortel gebruikt. 

Maar het heeft niet geholpen. Ook bij de gemeente is bekend dat er weer keien losliggen. Probleem is volgens de gemeente dat er veel vrachtverkeer over deze weg rijdt. Door het wringen van de banden raken de stenen los. 

Er is alweer iemand bezig om de slechte plekken op te knappen en veilig te maken, stelt de gemeente. De bedoeling dat ‘ergens in de komende twee weken’  extra werkzaamheden uit worden gevoerd met speciale mortel. 

Het probleem is mogelijk een onvoorzien gevolg van de veranderde verkeerssituatie in dit deel van de binnenstad. Voorheen reed een deel van het verkeer in dit gebied via de Vijhestraat naar de boulevard. De vernieuwde boulevard is niet meer toegankelijk vanuit de Vijhestraat. De rijrichting in de omliggende straten is omgedraaid waardoor er nu meer verkeer door de Kerkstraat moet. 

Of het herstelwerk nu wel afdoende is zal nog moeten blijken.  

Eerder werd al een speciale mortel gebruikt om de keien vaster te leggen. Maar tot nu blijkt dat niet afdoend te werken.
Volledig scherm
Eerder werd al een speciale mortel gebruikt om de keien vaster te leggen. Maar tot nu blijkt dat niet afdoend te werken. © Teake Dijkstra
  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

Veluwe