Volledig scherm
Onder andere op de kruising van de Stadswei met de Achterste Wei (rechts) komen middengeleiders voor overstekende fietsers en voetgangers. © Google maps

Vier kruisingen Harderwijk op de schop

In de wijk Stadsweiden in Harderwijk worden de komende weken vier kruisingen aangepast. 

Om de verkeersveiligheid te verbeteren komen er middengeleiders op de kruisingen voor fietser en voetgangers die de doorgaande wegen door de wijk willen oversteken. Verder worden drempel-plateaus aangebracht om het autoverkeer af te remmen en voet- en fietspaden krijgen een betere aansluiting. 

Afgesloten

Tijdens de werkzaamheden, die enkele weken in beslag nemen, zijn de kruisingen gedeeltelijk afgesloten voor verkeer.  De gemeente stelt dat de tijd van de afsluiting zo kort mogelijk wordt gehouden. 

Het werk op de kruising Voorste Wei - Drift is begonnen en duurt volgens de planning tot en met 13 april. 

Op de kruising Stadswei - Achterste Wei, bij het winkelcentrum, wordt volgende week gestart met de werkzaamheden. Ook dat zou 13 april klaar moeten zijn. In de week van Goede Vrijdag (26 tot en met 29 maart) kan het winkelend publiek wel gebruik maken van de kruising. Dat heeft de gemeente afgesproken met de winkeliers. De route naar de parkeerplaats wordt dan aangegeven en er zijn verkeersregelaars.

Op 16 april begint het werk op de kruisingen van de Stadswei met de Ankermeen/Westrak en van de Stadswei en de Westermeenweg. Het werk duurt naar schatting tot en met 16 mei. 

Volledig scherm
Op vier kruisingen in de wijk Stadsweiden krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. © de Stentor

Veluwe