Jan van Panhuis, lijsttrekker van de SGP.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Panhuis, lijsttrekker van de SGP. © Ruben Schipper

Vierde gebod houdt Jan van Panhuis (SGP) tegen bij lhbtiq-debat in Harderwijk

Hoe denken de politieke partijen in Harderwijk over het zogenoemde regenboogbeleid? Daar zijn de lhbtiq+’ers hier wel benieuwd naar. Vandaar een ‘eigen’ lijsttrekkersdebat met de voormannen en -vrouwen van alle tien partijen die meedoen aan de verkiezingen. Eh, niet alle tien, Jan van Panhuis van de SGP doet niet mee. En daar heeft hij een reden voor. 

21 reacties

 • Chris Zeephat

  11 maanden geleden
  Geloof en politiek gaan niet samen.
 • J Goedkoop

  11 maanden geleden
  Ik neem aan dat de SGP vooraf schriftelijk een standpunt instuurt op de stellingen die die dag zullen gaan passeren? Zo kunnen ze op zondag hun rust houden en dragen ze toch bij aan het debat. Onder embargo vooraf insturen en de debatleider kan de inbreng tijdens het debat voorlezen. Vervolgens een korte reactie van alle partijen die aanwezig zijn en dan weer door met het debat met degenen die wel aanwezig zijn. Denk in oplossingen in plaats van problemen.
 • M.H. van den Brink

  11 maanden geleden
  Het is zo jammer dat mensen dogma's aanzien voor de ultieme waarheid. Misschien vergis ik me, en dat spijt mij dan, maar ik ken geen uitspraak van Jezus waarin hij homo's of lesbiennes veroordeelt. Wel uit het Oude Testament. Daarin staan trouwens heel veel dingen waaraan ook dhr. Panhuis zich niet zal houden, bijv. de spijswetten of de reinigingswetten. Dus, helaas een kwestie van selectief lezen.
 • HAM Boelens

  11 maanden geleden
  Jammer dat de SGP-ers deze reacties niet lezen. Ze lezen nl het Nederlands dagblad, de trouw of reformatorisch dagblad.
 • J Snijder

  11 maanden geleden
  Je hebt in de tijd van nu zoveel soorten mensen en als je iets van zegt discrimineer je Zo dit de wereld beter en gelukkiger maken ??
 1. Hond Mave en haar baasje putten kracht uit angstig avontuur: ‘Wat was je dapper, ik ben zo trots!’
  PREMIUM
  3

  Hond Mave en haar baasje putten kracht uit angstig avontuur: ‘Wat was je dapper, ik ben zo trots!’

  Een enorme knal, een moment van pure paniek en toen was Mave de hond weg. Talloze inwoners van Ermelo en Harderwijk leefden mee met haar avonturen, totdat ze vlak voor kerst totaal uitgeput werd gevonden en herenigd met haar baasje Suzanne Duijf. Met een lach en een traan blikt ze terug op een ‘intense, maar ook verrijkende’ periode. ,,De roedel is weer compleet.’’