De slotgracht rond Kasteel De Essenburgh in Hierden is grotendeels drooggevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De slotgracht rond Kasteel De Essenburgh in Hierden is grotendeels drooggevallen. © Bram van de Biezen

Vissen zitten wéér zonder water: Slotgracht in Hierden voor derde zomer op rij drooggevallen

De slotgracht rond Kasteel De Essenburgh in Hierden is voor de derde zomer op rij grotendeels drooggevallen. Grote boosdoener is de nabijgelegen Hierdense Beek, die door de aanhoudende hitte in rap tempo is verworden tot een droge bedding. Door tijdig ingrijpen, kon massale vissterfte dit keer worden voorkomen.

 1. Gezocht: dorpsdichter die Nunspeet in de genen heeft en kan rijmen op verzoek
  PREMIUM

  Gezocht: dorpsdich­ter die Nunspeet in de genen heeft en kan rijmen op verzoek

  Harderwijk heeft er eentje en Ermelo ook. Binnenkort is er zelfs een dorpsdichter in Putten. Dus waarom niet in Nunspeet? Dat is precies wat Bibliotheek Noordwest Veluwe dacht. Dus is in samenwerking met de Stichting Muurgedichten Nunspeet een zoektocht gestart. Volgens biebmedewerker Jack van Zundert zal niet iedereen vooraan in de rij staan, maar hij is er van overtuigd dat er een dichter komt bovendrijven die Nunspeet in de genen heeft zitten.
 2. ‘Gek wijf’ Daphne Gakes terug in Harderwijk met show over haar losbandige leven: ‘leven doe je door te spelen’
  PREMIUM

  ‘Gek wijf’ Daphne Gakes terug in Harderwijk met show over haar losbandige leven: ‘leven doe je door te spelen’

  Na een leven vol drank, drugs, seks en rock ‘n’ roll, staat de in Harderwijk geboren theatermaakster Daphne Gakes (34) op een kruispunt. ,,Eens kijken of ik een burgerleventje in een rijtjeshuis in Almere-Buiten aankan.’’ Voor het zover is, duikt ze nog even haar verleden in met de show Ik, Daphne Gakes, gebaseerd op het gelijknamige boek, waarin ze elk taboe en heilig huisje omver dendert. Harderwijk is op 26 september aan de beurt.

Veluwe