Volledig scherm
Zanger Koos Alberts treedt op tijdens het Mega Piraten Festijn in het Geldredome. © ANP Kippa

Volkszanger Koos Alberts verhuist naar luxe penthouse in Harderwijk

De Nederlandse volkszanger Koos Alberts gaat verhuizen. Zijn bungalow in Hierden is verkocht. Hij verhuist, samen met zijn vrouw Joke, naar een penthouse in Harderwijk. Dat meldt de website Bekende Buren

Alberts vertelde in een interview afgelopen februari dat hij kleiner wilde wonen. ,,We proberen rond Harderwijk een bungalow te krijgen. Kleiner, makkelijker'', zei hij toen. Die bungalow is dus uiteindelijk een penthouse geworden. 

Het liefst zou Alberts maar naar een plek verhuizen: de Amsterdamse Jordaan. ,,Waar ik mijn vrouw Joke in de bios stiekem kusjes gaf... Daar wil ik 't tot mijn einde rooien. Maar ja, ik krijg Joke niet mee.'' Zij vindt Amsterdam met de grachten niet handig in combinatie met de rolstoel.

Luxe keuken

Alberts en zijn vrouw legden voor hun nieuwe optrekje 330.000 euro neer, 5.000 euro boven de vraagprijs. Daarvoor krijgen zij een woning van 120 vierkante meter. Het huis heeft drie kamers, een badkamer en een open luxe keuken met alle benodigde inbouwapparatuur. Een van de slaapkamers komt uit op het dakterras en er is een privéparkeerplaats. 

Veluwe