Helemaal duidelijk is het (nog) niet voor iedereen; kunnen in dit weiland aan de Hoge Varenweg nou wel of niet twee woningen worden gebouwd, in ruil voor de sloop van eendenstallen?
Volledig scherm
PREMIUM
Helemaal duidelijk is het (nog) niet voor iedereen; kunnen in dit weiland aan de Hoge Varenweg nou wel of niet twee woningen worden gebouwd, in ruil voor de sloop van eendenstallen? © Teake Dijkstra

Vraagtekens bij woningbouw in Hierdens buitengebied


Het open landschap wordt er niet mooier op door er woningen in te bouwen, vinden bewoners van de Hoge Varenweg in het buitengebied van Hierden. Toch gaat dat hier wel gebeuren, al is het gemeentelijk beleid niet heel helder op dit punt. Vraagtekens bij nieuwbouw in het open weidegebied.

 1. Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’
  PREMIUM

  Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’

  Natuurbegraven is in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor eeuwige grafrust in het groen. Maar het verzet groeit ook. In Wapenveld heeft Natuurbegraven Nederland plannen voor een natuurbegraafplaats op twee landgoederen. Omwonenden vrezen voor een ‘massagraf’. ,,Straks liggen hier tienduizenden mensen uit heel Nederland begraven in een dorp van zesduizend inwoners. Ik moet er niet aan denken.”
 1. Burgemeester Urk stelt huis aan huis buurtbewoners gerust na vuurwerkrellen
  Play

  Burgemees­ter Urk stelt huis aan huis buurtbewo­ners gerust na vuurwerk­rel­len

 2. Waarom zijn er nauwelijks besmettingen in Olst-Wijhe?
  Play

  Waarom zijn er nauwelijks besmettin­gen in Olst-Wij­he?

Veluwe