Volledig scherm
© ASMedia

Vrouw zwaargewond na aanrijding met bus in Harderwijk

HARDERWIJK - Op de Newtonweg in Harderwijk is maandagmiddag een 22-jarige vrouw uit Hierden op een fiets aangereden door een stadsbus. Ze is daarbij zwaargewond geraakt. Een trauma-arts is met de traumahelicopter ingevlogen en met het meisje meegereden in een ambulance naar het ziekenhuis.

De vrouw stak, komend vanaf het Vlierburgpad, de Newtonweg (voorrangsweg) over. Terwijl voor haar van rechts, komende vanaf de rotonde met de Lorentzstraat, net op dat moment een stadsbus naderde over de Newtonweg. De chauffeur kon een botsing niet meer voorkomen en botste tegen de vrouw aan. Hierbij liep ze onder meer zeer ernstig hoofdletsel op.

In de bus zaten geen passagiers, wel twee collega’s van de chauffeur die meereden naar het station. De buschauffeurs en diverse andere omstanders schoten meteen te hulp en verleenden eerste hulp. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, inclusief een traumahelikopter met medisch team. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is kritiek.

Veluwe