Volledig scherm
PREMIUM
De KFC in Harderwijk lijkt klaar voor gebruik, maar is nog altijd gesloten. © Ruben Schipper Fotografie

Waarom is de KFC in Harderwijk nog altijd dicht?

Wat is er hand met de Kentucky Fried Chicken (KFC) in Harderwijk? Het gebouw staat er al een tijdje, het interieur ziet er piekfijn uit en ook buiten lijkt alles klaar te zijn voor de start. Waarom vliegen de gefrituurde kippen nog altijd niet over de toonbank? 

Wie naar de Boekhorstlaan in Harderwijk snelt met het idee een Kentucky Classic BBQ Burger of Bucket Hot Wings naar binnen te werken, komt bedrogen uit. Op de dichte deur is een stuk papier geplakt, waarop staat te lezen dat het restaurant nog altijd is gesloten. Wanneer de eettent wél open gaat, is onduidelijk. Dat wordt ook nergens vermeld. 

  1. Zeilboten laden als B&B in Harderwijk de batterij op voor intense zomertochten met doodzieke kinderen
    PREMIUM

    Zeilboten laden als B&B in Harderwijk de batterij op voor intense zomertoch­ten met doodzieke kinderen

    Overnachten op een majestueus zeilschip in hartje Harderwijk. Dankzij een speciale ontheffing kan dat deze en volgende winter in de bed and breakfast op tweemaster De Meridiaan en driemaster De Vrijheid. De gemeente wil zo het toerisme in de rustige wintermaanden een oppeppertje geven. Voor eigenaar Ruud Stam is het vooral een fijne overbrugging naar het zomerseizoen, als hij weer het ruime sop kiest met (families van) terminale en ernstig zieke kinderen.

Veluwe