Volledig scherm
Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. © St Jansdal

Wachtlijsten St Jansdal Harderwijk steeds langer, patiënt de dupe

HARDERWIJK - De invoering van een nieuw elektronisch patiëntendossier in ziekenhuis St Jansdal gaat niet zonder slag of stoot. De wachttijden lopen op omdat alle afdelingen op een nieuwe manier zijn gaan werken.

Daar was al rekening mee gehouden, maar het is ook merkbaar. Om die reden ook was vorige week maar de helft van het aantal afspraken bij de poli’s ingepland. Deze week ligt de bezetting op 75 procent, volgende week moet alles weer ‘normaal’ zijn. Tegelijkertijd gaan geluiden op dat het ziekenhuis dit jaar al te veel patiënten heeft behandeld.

Patiëntenraad
De Patiëntenraad heeft begrepen dat tegen sommige patiënten is gezegd dat ze zich in januari maar opnieuw moeten melden, omdat de zorgverzekeraars de behandeling voor dit jaar niet meer vergoeden. De Patiëntenraad heeft dit onderwerp inmiddels op de agenda gezet, zegt voorzitter Henk Leeuwis. ,,Wij zijn uiteraard bezorgd en zeer ontevreden over deze situatie, die door enkele verzekeraars veroorzaakt wordt. Dit komt ook al bij andere ziekenhuizen voor. In onze vergadering van donderdag gaan we ons beraden op actie.’’

Veluwe