Volledig scherm

Walrus Igor is overleden

HARDERWIJK - Igor, de 1800 kilo wegende walrus in het Dolfinarium in Harderwijk, is donderdag overleden. Hij was dertig jaar.

Igor was de laatste tijd ziek en de afgelopen week werd zijn toestand zo zorgwekkend dat besloten werd om Igor in te laten slapen, meldt het Dolfinarium, dat spreekt van 'een zorgvuldig overwogen, maar ook moeilijk besluit'.

De Walrus bleek onder andere last te hebben van zijn schoudergewricht. Behandelingen en onderzoek ten spijt, de conditie van Igor werd niet beter, zijn eetlust verminderde en hij viel af. De twee dierenartsen van het Dolfinarium hebben de walrus eerst in slaap gebracht alvorens over te gaan tot euthanasie. Zoals gebruikelijk is het lichaam overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht waar sectie zal worden verricht.

Piet Mosterd, hoofd van de afdeling vinpotigen: "Hij was echt bekend. Iedereen die ooit het Dolfinarium heeft bezocht weet wie Igor is." Igor heeft onder grote belangstelling een dampartij gespeeld met Ton Sijbrands en recent acteerde hij nog met André van Duin in Animal Crackers.

Elke bezoeker van het Zeedierenpark heeft kunnen zien hoe Igor met zijn snorharen het verschil kon voelen tussen een ronde en driehoekige vorm. Daarmee droeg hij bij aan onderzoek over de werking van snorharen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe