Het Strandeiland heeft een nieuwe ‘attractie’ gekregen.
Volledig scherm
Het Strandeiland heeft een nieuwe ‘attractie’ gekregen. © Teake Dijkstra

Wat ligt daar nou bij het Strandeiland in Harderwijk?

Wat is het? Wat ligt daar in het water bij het Strandeiland aan de boulevard in Harderwijk? ,,Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden.’’

Tussen houten palen in het ondiepe water is een vierkant van drijvende delen gemaakt. Menigeen neemt een kijkje op het strand om te kijken wat daar nou precies de bedoeling van is. Dat vragen ook de vrienden Pablo Bronsgeest (20) en Remco Nieuwenburg (21) zich af. 

Nu de school dicht is lopen ze regelmatig een rondje door de stad en ze stappen nieuwsgierig over de drijvende blokken. ,,Hierachter gaan ze het zeker nog dieper maken’’, denken ze. ,,Dan kun je er lekker vanaf springen’’, oppert Remco. 

Geen duikplank

Nu is het daar te ondiep voor. Lekker voor de kleintjes, maar zelf zouden ze iets als een duikplank ook best leuk vinden. 

Dieper gaat het niet worden, maar het is inderdaad wel bestemd voor waterpret. Het gaat hier om een speelvlot dat bij mooi weer vast volop wordt gebruikt. 

Het speelvlot kan worden omgebouwd tot drijvend podium.
Volledig scherm
Het speelvlot kan worden omgebouwd tot drijvend podium. © Teake Dijkstra

Maar er is meer. Het speelvlot is om te bouwen tot een drijvend podium van 12 bij 7 meter om in te zetten voor culturele activiteiten. Langs de randen van het podium kan voor de veiligheid een reling worden geplaatst.

In de zomer had de gemeente al besloten zo'n speelvlot annex drijvend podium te plaatsen.  Wanneer het eerste waterconcert wordt gehouden is nog niet bekend. 

Maaltijd

Inmiddels is de attractie al wel in gebruik genomen door andere bewoners van Harderwijk die hier hun maaltijd hebben verorberd. Op de drijvende delen liggen restanten van krabjes, achterlaten waarschijnlijk door meeuwen. 

Restanten van krabjes liggen op de drijvende blokken.
Volledig scherm
Restanten van krabjes liggen op de drijvende blokken. © Teake Dijkstra
  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Veluwe