Waterwegbrug Hierden wordt gesloopt

De Waterweg/Munnekesteeg tussen het dorp Hierden en de camping Bad Hoophuizen aan het Veluwemeer is twee weken afgesloten voor verkeer. 

De oude Waterwegbrug in de route door het weidegebied wordt gesloopt. De markante brug over de Hierdense Beek met de gemetselde zijkanten is niet meer geschikt voor het passerende verkeer. 

De voorbereidingen voor de eigenlijke sloop zijn begonnen. Als de brug is weggehaald worden zogenoemde buispalen aangebracht, waarna de onderdelen voor de nieuwe brug kunnen worden geplaatst. De brug wordt zoveel mogelijk in de oude vorm hersteld. 

Omgeleid

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De weg is overigens niet bestemd voor doorgaand autoverkeer. De route maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk. 

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind volgende week afgerond. 

Volledig scherm
De kwaliteit van de markante brug is onvoldoende voor het passerend verkeer, stelt de gemeente. © Teake Dijkstra
  1. Lucky Few Tattoo als eerbetoon aan kinderen met Downsyndroom
    PREMIUM
    video

    Lucky Few Tattoo als eerbetoon aan kinderen met Downsyndroom

    De Amerikaanse Mica May heeft wat in gang gezet, toen ze eind vorig jaar een simpele maar doeltreffende tatoeage ter ere van haar kind met Downsyndroom liet zetten. Honderden mensen wereldwijd volgden haar voorbeeld. Ook in Harderwijk waar woensdag - op Wereld Down Syndroom Dag - 25 ouders in café Stoppels deze 'lucky few tattoo' zetten. ,,Als teken van liefde voor onze prachtige kinderen", zegt organisator Louwke van de Wiel.

Veluwe