Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf voor navigatiedieven Dolfinarium

ZUTPHEN – De rechtbank in Zutphen heeft M.T. en M.H. (25) uit Utrecht veroordeeld tot werkstraffen en verplicht reclasseringscontact. H. jatte zes navigatiesystemen op de parkeerplaats van het Dolfinarium in Harderwijk.

Het Openbaar Ministerie verdacht T. hier ook van, maar de rechtbank vond dat voor de diefstal in zijn geval te weinig bewijs was. Wel dat hij de navigatiesystemen in handen heeft gehad en daarmee heeft hij de diefstal bevorderd. Opzetheling heet dat in juridische termen. Hij werd veroordeeld tot 180 dagen cel, waarvan zestig dagen voorwaardelijk.

Tegen hem was 12 maanden geëist, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. H. kreeg 100 dagen celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, en 180 uur taakstraf. Tegen hem was 10 maanden zitten, waarvan 3 maanden voorwaardelijk geëist. Hij jatte op 6 mei uit zes auto's op de parkeerplaats van het Dolfinarium de navigatiesystemen. Zij hadden een een leuk dagje uit en moesten na afloop constateren dat er hen schade en leed is toegebracht, oordeelde de rechtbank.

Beide mannen zijn eerder veroordeeld voor diefstallen en inbraken. Tijdens hun proeftijd moeten ze contact houden met de Reclassering, om te voorkomen dat ze weer in de fout gaan.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Veluwe