Volledig scherm
Op de woensdagmarkt in Drielanden komen in elk geval een viskraam, een poelier en een kaasboer. Voor drie andere kramen worden nog kooplieden gezocht. © archief

Wie zet z’n kraam erbij op weekmarkt in Drielanden?

updateMarktkooplieden gezocht! Voor de nieuwe woensdagmarkt met zes kramen bij winkelcentrum Drielanden in Harderwijk is de gemeente op zoek naar nog drie ondernemers. De markt gaat naar verwachting pas van start in februari.

Voor drie van de zes gewenste branches was er ruime belangstelling en daarin is inmiddels voorzien. Er komt een viskraam, een poelier en een kaasboer. Voor de branches schoenen, stoffen en Vietnamese loempia's hebben zich (nog) geen belangstellenden aangemeld. 

Geen concurrentie

Vooraf zijn afspraken gemaakt over de invulling van de weekmarkt bij het winkelcentrum in de wijk Drielanden. De waren die op de markt worden verkocht zouden niet dezelfde zijn als die in de winkels van het centrum te koop zijn. De marktkramen moeten een aanvulling vormen, geen concurrentie - is de gedachte. Daarom komt er bijvoorbeeld geen bakker.

Maar nu het er naar uitziet dat er maar drie marktkramen komen te staan gaat de gemeente samen met bewoners en ondernemers nog eens kijken naar aanvullende branches. Ook de nieuwe marktkooplieden worden daarbij betrokken. 

De opzet is dat de wekelijkse markt het winkelcentrum versterkt en daarom wordt gestreefd naar een ‘kwalitatief sterke’ warenmarkt. 

Stroom

Eerder dit jaar is al wel een besluit genomen over de plek voor de kramen, op het parkeerterrein aan de kant van de Aldi (P2). Op een deel van het terrein geldt straks een parkeerverbod op woensdagen van 's morgens 5.00 uur tot 's middags 15.00 uur. 

Verder heeft de gemeente onlangs besloten 20.000 euro beschikbaar te stellen voor het aanbrengen van praktische voorzieningen zoals de aanleg van stroom naar de plek van de marktkramen. 

Het is nog niet zeker wanneer de markt voor het eerst wordt gehouden. Volgens wethouder Bert van Bijsteren zijn er nog gesprekken gaande. De marktkooplieden hebben aangegeven dat december en januari lastige maanden zijn om te starten in verband met andere verplichtingen en bezigheden.

Veluwe