Volledig scherm
Tara Steger (OCP vastgoed) en Rob Hoorweg (voorzitter winkeliersvereniging) openen de nieuwe parkeerplaatsen bij winkelcentrum Stadsdennen. © Winkeliersvereniging Stadsdennen

Winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk heeft er tiental parkeerplaatsen bij

Winkelcentrum Stadsdennen vierde gisteren de opening van een tiental extra parkeerplaatsen. Op de plek aan de Vondellaan waar voorheen Chinees restaurant Sim Ki zat kan nu tijdens het winkelen de auto worden gestald. 

Eerder waren er plannen om op deze plek winkels, bedrijfsruimte en appartementen te bouwen. Volgens Caspar Vernooij van Orange Capital Partner (OCP), eigenaar van het terrein is het winkelcentrum op dit moment het meest gediend met uitbreiding van de parkeergelegenheid.

Overlast

Het gebouwtje, waar eerder ook een benzinepomp heeft gestaan, stond voor de sloop al enkele jaren leeg.  Omwonenden klaagden over overlast van hangjongeren en drugsdealers. De buitenzijde van de dichtgetimmerde panden werd twee maal op initiatief van het wijkplatform Stadsdennen en in samenwerking met het Talenthouse door jongeren beschilderd.

Rob Hoorweg, voorzitter winkeliersvereniging Stadsdennen, is in zijn nopjes met de extra parkeerruimte. Hij knipte gisterochtend samen met Tara Steger (OCP vastgoed) een lintje door. Na de officiële handeling werden onder de ruitenwissers van de auto’s die geparkeerd werden flyers uitgedeeld waarmee de klant een appeltaart konden ophalen in het winkelcentrum. In totaal zijn er ruim 250 appeltaarten weggegeven.

Het totaal aantal parkeerplaatsen bij het winkelcentrum is nu boven de tachtig gekomen. 

Veluwe