Rob Hoorweg van bloemen- en plantenwinkel Althaea moest die zaterdag zijn zaak direct verlaten, evenals Geerling den Ouden van de stoffenzaak daartegenover. Het werd letterlijk en figuurlijk te heet onder de voeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Hoorweg van bloemen- en plantenwinkel Althaea moest die zaterdag zijn zaak direct verlaten, evenals Geerling den Ouden van de stoffenzaak daartegenover. Het werd letterlijk en figuurlijk te heet onder de voeten. © Ruben Schipper

Winkels hadden ‘zo plat als een dubbeltje kunnen zijn’ door hennepplantage in Harderwijk

‘Je hoeft maar één keer te springen’,  hadden ze tegen hem gezegd, ‘en dan stort de hele boel in.’ Na de vondst vorige week van de hennepplantage in een uitgegraven kruipruimte verderop in de wijk, voelen ze de schrik weer van drie jaar geleden. En waar zijn de daders van toen eigenlijk gebleven?

  1. Ondernemer dankbaar en opgelucht na heisa rondom gevonden hennepkwekerij Stadsdennen

    Ondernemer dankbaar en opgelucht na heisa rondom gevonden hennepkwe­ke­rij Stadsden­nen

    ,,Ik moest mijn pand uit, miste anderhalve week omzet en moest klanten teleurstellen’’, vertelt Geerling den Ouden. Twee weken geleden werd er een wietplantage ontdekt onder het pand van café Capri in winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk. De fundering van de naastgelegen stoffenwinkel was zodanig aangetast dat eigenaar Den Ouden halsoverkop zijn pand moest verlaten. ,,In alle haast probeerde ik nog snel een bordje te schrijven om op de deur te plakken voor mijn klanten. Maar er werd al geschreeuwd dat ik mijn pand direct uit moest.’’ Vorige week vrijdag werd er schuimbeton gestort in de uitgegraven kruipruimte onder de panden. Sinds dinsdagmiddag is de stoffenwinkel weer open. ,,We zijn heel blij en dankbaar dat er niks ergs gebeurd is.’’
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Veluwe