Lisa Kruger.
Volledig scherm
Lisa Kruger. © Bram van de Biezen

WK-zilver voor Harderwijkse parazwemster Lisa Kruger

Lisa Kruger heeft op haar favoriete afstand de 200 meter wisselslag de zilveren medaille behaald op het WK parazwemmen in Londen. De Harderwijkse zwemster moest het goud laten aan landgenote Chantalle Zijderveld.

Zijderveld deed dat in een Europees record. De strijd in de finale ging vooral tussen Zijderveld en Kruger, die de finale inging met de tot dan toe snelste tijd van 2.27,80 minuten. Zijderveld tekende voor de eindstrijd een tijd van 2.30,02. 

Initiatief

De Nederlandse zwemsters pakten in het tweede deel van de race het initiatief. ,,Na de vlinder dacht ik, ik lig best goed. Dat zie je op het bord. Na de rug lag ik dichterbij dan normaal en op de school ging ik Lisa voorbij. Dat gebeurt nooit. Toen dacht ik, nou weet je wat, dan ga ik volle bak. Gewoon doorknallen”, aldus de kersverse wereldkampioene op de site van de KNZB. ,,Het was eerlijk gezegd een verrassing. Ik was bang om naast het podium te eindigen. Die Australische zat dicht achter me. Maar als je dan een medaille haalt is het top. Als je wint is het belachelijk eigenlijk.”

Kruger, op de site van de KNZB: ,,Ik heb vooral niet nagedacht. Dat is goed voor me. In de laatste 50 meter heb ik alles gegeven om Chantalle nog voorbij te gaan. Ik had gehoopt op een groter persoonlijk record. Niet per se om het goud te pakken, maar meer een tijd richting de 2.25. Ik kan hier veel uithalen om het in Tokio nog beter te doen.”

Veluwe