Volledig scherm
PREMIUM
Red mijn uitzicht (hier Helen Meijer en Peter de Vries) protesteren tegen de toekomstige hoogbouw. Het doek geeft de hoogte aan van het te bouwen Café de Liefde. © Kevin Hagens

Woede over Harderwijkse hoogbouw

Als de plannen doorgezet worden, kijken de bewoners van de Havendam in Harderwijk vanaf volgende jaar tegen een tien meter hoog pand aan. Ook al lijkt het tij niet meer te keren, omdat het bestemmingsplan is goedgekeurd, buurtgroep 'Red mijn uitzicht' geeft niet op. Afgelopen zaterdag protesteerden zij, tijdens de buurtborrel, op ludieke wijze tegen wat hen te wachten staat. 

Helen Meijer en Peter de Vries maken zich hard voor het belang van de omwonenden, die unaniem tegen een horecapand aan de vernieuwde Vissershaven zijn.
Met een doek aan een hoogwerker wordt het toekomstige pand gevisualiseerd. Een 'doos van Pandora' staat symbool voor het ambtelijke doolhof waarin de buurtbewoners de afgelopen jaren rond gestuurd zijn. ,,Het is te hopen dat het tij nog gekeerd kan worden. Begrijp goed dat we niets tegen de uitbaters hebben, onze weerstand is tegen het hoge pand,'' legt woordvoerster Meijer uit. 

Veluwe