Volledig scherm
Er was vanavond brand bij een woning in de binnenstad. © Persbureau Heitink

Woningbrand in binnenstad Harderwijk snel geblust met hulp van bewoners

In een woning in de binnenstad van Harderwijk is vanavond brand ontstaan. Mogelijk is een lamp op een kast te heet was geworden, waardoor spullen in de brand zijn gevlogen. Een van de bewoners is met een brandblusser de eerste vlammen te lijf gegaan. 

De brandweer werd rond 18.30 uur opgeroepen voor de brand op de eerste verdieping van de woning aan de Grote Poortstraat.  De brandweer heeft de brand nageblust en controle uitgevoerd. De half verbrande spullen werden na het blussen naar buiten gebracht en de woning werd geventileerd. Omdat de bewoners mogelijk rook hadden ingeademd kwam een ambulance met spoed ter plaatse. Beiden werden nagekeken maar hoefden niet naar het ziekenhuis. 

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe