Volledig scherm
Het zebrapad in de Anne Franklaan komt ter hoogte van drie parkeerplaatsen links, naast de ingang naar de moskee. © Google

Zebrapad voor drukbezochte moskee in Harderwijk

Voor de veelvuldig overstekende bezoekers van de moskee aan de Anne Franklaan in Harderwijk wordt een zebrapad aangelegd. 

De gemeente heeft daartoe besloten omdat de moskee gedurende de week en verspreid over de dag veel bezoekers krijgt. Veel mensen lopen vanuit de woonwijk naar de Turkse Mehmet Akif Ersoy-moskee en dan moeten ze de Anne Franklaan oversteken. 

Het gaat weliswaar om een ‘erftoegangsweg’ waar maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden, maar met het oog op die vele overstekers, waaronder ook ouderen en kinderen, kiest de gemeente hier voor een zebrapad.

Plateau

De bestaande verkeersdrempel gaat verdwijnen. In plaats daarvan wordt de oversteekplaats verhoogd tot verkeersplateau, met wegmarkering. 

Het zebrapad komt ter hoogte van drie naast elkaar gelegen parkeerplaatsen. Twee daarvan worden betegeld als deel van de oversteekplaats; de derde wordt bij het bestaande groenvak getrokken. 

Op het terrein van de moskee komen extra parkeerplaatsen. 

Om de oversteekplaats was gevraagd door het moskeebestuur en bewoners van dit deel van de Anne Franklaan. Tegen het verkeersbesluit kunnen nog bezwaren worden ingediend. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Veluwe