Volledig scherm
Het zebrapad in de Anne Franklaan komt ter hoogte van drie parkeerplaatsen links, naast de ingang naar de moskee. © Google

Zebrapad voor drukbezochte moskee in Harderwijk

Voor de veelvuldig overstekende bezoekers van de moskee aan de Anne Franklaan in Harderwijk wordt een zebrapad aangelegd. 

De gemeente heeft daartoe besloten omdat de moskee gedurende de week en verspreid over de dag veel bezoekers krijgt. Veel mensen lopen vanuit de woonwijk naar de Turkse Mehmet Akif Ersoy-moskee en dan moeten ze de Anne Franklaan oversteken. 

Het gaat weliswaar om een ‘erftoegangsweg’ waar maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden, maar met het oog op die vele overstekers, waaronder ook ouderen en kinderen, kiest de gemeente hier voor een zebrapad.

Plateau

De bestaande verkeersdrempel gaat verdwijnen. In plaats daarvan wordt de oversteekplaats verhoogd tot verkeersplateau, met wegmarkering. 

Het zebrapad komt ter hoogte van drie naast elkaar gelegen parkeerplaatsen. Twee daarvan worden betegeld als deel van de oversteekplaats; de derde wordt bij het bestaande groenvak getrokken. 

Op het terrein van de moskee komen extra parkeerplaatsen. 

Om de oversteekplaats was gevraagd door het moskeebestuur en bewoners van dit deel van de Anne Franklaan. Tegen het verkeersbesluit kunnen nog bezwaren worden ingediend. 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe