Zijn het schietgaten in de stadsmuur van Harderwijk of beschadigingen van vroegere bouwwerkzaamheden? Archeologe Dorien te Kiefte bestudeert de honderden jaren oude stadsmuur die bloot is komen te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn het schietgaten in de stadsmuur van Harderwijk of beschadigingen van vroegere bouwwerkzaamheden? Archeologe Dorien te Kiefte bestudeert de honderden jaren oude stadsmuur die bloot is komen te liggen. © Ruben Schipper Fotografie

Zeldzaam veel historische muren gevonden bij opgravingen in Harderwijk

,,Ik zie schietgaten”, zegt een van de vele toeschouwers bij de archeologische opgraving aan de Strandboulevard Oost in Harderwijk. Archeologen hebben hier antieke muren blootgelegd van de dwangburcht van de Hertog van Gelre, van de stadsmuur van Harderwijk en meer interessants.

 1. Spoedtestwinkels duiken overal op in steden in Oost-Nederland: ‘Ideaal dat dit zo kan’
  PREMIUM

  Spoedtest­win­kels duiken overal op in steden in Oost-Nederland: ‘Ideaal dat dit zo kan’

  Als je wilt uitsluiten dat je corona hebt, moet je een test doen. Maar als je snel wilt zijn, of naar het buitenland moet, zoek je naar een oplossing waarmee je ook kunt bewíjzen dat je geen corona hebt. In de Deventer binnenstad is een week geleden een winkel van Spoedtest.nl geopend. In Harderwijk, Zwolle en Apeldoorn gingen al eerder teststraten van dezelfde eigenaar open. En ze worden steeds drukker.
 1. Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectaculaire manier
  Play

  Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectacu­lai­re manier

  22:00
 2. Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Swifterbant
  Play

  Uitslaande brand verwoest bedrijfs­pand in Swifter­bant

Veluwe