Zijn het schietgaten in de stadsmuur van Harderwijk of beschadigingen van vroegere bouwwerkzaamheden? Archeologe Dorien te Kiefte bestudeert de honderden jaren oude stadsmuur die bloot is komen te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn het schietgaten in de stadsmuur van Harderwijk of beschadigingen van vroegere bouwwerkzaamheden? Archeologe Dorien te Kiefte bestudeert de honderden jaren oude stadsmuur die bloot is komen te liggen. © Ruben Schipper Fotografie

Zeldzaam veel historische muren gevonden bij opgravingen in Harderwijk

,,Ik zie schietgaten”, zegt een van de vele toeschouwers bij de archeologische opgraving aan de Strandboulevard Oost in Harderwijk. Archeologen hebben hier antieke muren blootgelegd van de dwangburcht van de Hertog van Gelre, van de stadsmuur van Harderwijk en meer interessants.

 1. Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’
  PREMIUM

  Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’

  Natuurbegraven is in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor eeuwige grafrust in het groen. Maar het verzet groeit ook. In Wapenveld heeft Natuurbegraven Nederland plannen voor een natuurbegraafplaats op twee landgoederen. Omwonenden vrezen voor een ‘massagraf’. ,,Straks liggen hier tienduizenden mensen uit heel Nederland begraven in een dorp van zesduizend inwoners. Ik moet er niet aan denken.”
 1. Leidingbreuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen
  Play

  Leiding­breuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen

 2. Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant
  Play

  Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant

Veluwe