Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk ligt overvol en gaat op slot voor nieuwe patiënten

UpdateZiekenhuis St Jansdal in Harderwijk ligt overvol door mensen met corona. Patiënten liggen op de spoedeisende te wachten op een bed binnen de verpleegafdelingen, maar die zijn er niet. Daarom sluit het ziekenhuis de deuren per direct tot in ieder geval woensdagochtend 30 december, 10.00 uur voor nieuwe patiënten.

 1. ‘Kunstenaar’ en ‘fietsenhandelaar’ horen jarenlange celstraffen tegen zich eisen vanwege drugslab in Emst
  PREMIUM

  ‘Kunstenaar’ en ‘fietsen­han­de­laar’ horen jarenlange celstraf­fen tegen zich eisen vanwege drugslab in Emst

  De één was in Emst om fietsen te verhandelen, de ander om een muurschildering te maken. De Oekraïner en de Mexicaan hadden naar eigen zeggen niets te maken met het drugslab dat in het voormalige restaurant Schaveren was opgezet. Ook al werden ze daar ruim een jaar geleden aangehouden. De officier van justitie geloofde er geen snars van en eiste jarenlange celstraffen.
 2. Druk op ziekenhuizen in regio door corona naar ongekende hoogte: in Harderwijk geen bed meer vrij
  PREMIUM

  Druk op ziekenhui­zen in regio door corona naar ongekende hoogte: in Harderwijk geen bed meer vrij

  Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk ligt overvol door mensen met corona. Omdat er woensdagavond letterlijk geen vrij bed meer beschikbaar was, nam het ziekenhuis het draconische besluit om de deuren te sluiten tot morgenochtend 10.00 uur. St. Jansdal hoopt dat er direct in de ochtend coronapatiënten kunnen worden overgeplaatst waardoor er in de Harderwijk weer ruimte ontstaat.
 3. Ziekenhuizen over uitstel zorg door corona: 'We hebben onze medewerkers keihard nodig'
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen over uitstel zorg door corona: 'We hebben onze medewer­kers keihard nodig'

  Bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen sorteerden ze er al een beetje op voor. Het ziekenhuis overwoog - nog voor minister Tamara van Ark (Medische zorg en sport) dinsdag liet weten dat ziekenhuizen niet urgente zorg voorlopig moeten staken - de reguliere zorg verder af te schalen. St Jansdal in Harderwijk heeft inmiddels de maximale capaciteit voor opname van coronapatiënten bereikt, op zowel de IC als de verpleegafdeling.

Veluwe