Zilveren Kruis krijgt weer GezondVeluwe-keurmerk

HARDERWIJK - Zilveren Kruis krijgt het GezondVeluwe-keurmerk. Dat hebben de zorgaanbieders St Jansdal, Medicamus en Zorggroep Noordwest-Veluwe vrijdag bekend gemaakt. Zilveren Kruis is vooralsnog de enige verzekeraar die het kwaliteitsstempel mag voeren.

Het is tevens ook de grootste verzekeraar op de West-Veluwe en Zeewolde. Het verzorgingsgebied telt zo'n 150.000 inwoners. Ook in 2015 kreeg Zilveren Kruis het keurmerk. Dat was toen samen met DSW. Het initiatief baarde landelijk veel opzien, omdat zorgaanbieders inzichtelijk maken wel verzekeraars willen investeren in goede zorg in de regio.

Ruim een week geleden leek het nog spannend te worden of een verzekeraar bereid was om zich aan alle Veluwse voorwaarden te houden. Voorwaarden die onder meer gaan over het verstrekken van dure medicijnen door het ziekenhuis en de opvang bij verpleeghuizen in eigen regio.

Of nog meer verzekeraars het voorbeeld van Zilveren Kruis gaan volgen, is nog onbekend. Onder het Zilveren Kruis vallen ook de verzekeringen van FBTO, ProLife, Avéro en dus Zilveren Kruis.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
    PREMIUM
    video

    Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

    Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’

Veluwe