Zilveren Kruis krijgt weer GezondVeluwe-keurmerk

HARDERWIJK - Zilveren Kruis krijgt het GezondVeluwe-keurmerk. Dat hebben de zorgaanbieders St Jansdal, Medicamus en Zorggroep Noordwest-Veluwe vrijdag bekend gemaakt. Zilveren Kruis is vooralsnog de enige verzekeraar die het kwaliteitsstempel mag voeren.

Het is tevens ook de grootste verzekeraar op de West-Veluwe en Zeewolde. Het verzorgingsgebied telt zo'n 150.000 inwoners. Ook in 2015 kreeg Zilveren Kruis het keurmerk. Dat was toen samen met DSW. Het initiatief baarde landelijk veel opzien, omdat zorgaanbieders inzichtelijk maken wel verzekeraars willen investeren in goede zorg in de regio.

Ruim een week geleden leek het nog spannend te worden of een verzekeraar bereid was om zich aan alle Veluwse voorwaarden te houden. Voorwaarden die onder meer gaan over het verstrekken van dure medicijnen door het ziekenhuis en de opvang bij verpleeghuizen in eigen regio.

Of nog meer verzekeraars het voorbeeld van Zilveren Kruis gaan volgen, is nog onbekend. Onder het Zilveren Kruis vallen ook de verzekeringen van FBTO, ProLife, Avéro en dus Zilveren Kruis.

Veluwe