Volledig scherm

Zomerslaap cultuur Veluwe voorbij

HARDERWIJK - Wie de herfst- en winteravonden wil invullen met creatieve of kunstzinnige opvoeringen of activiteiten, kan het beste zaterdag rondsnuffelen op de Markt in Harderwijk voor de muziekschool, het voormalige stadhuis.

Dat is vanaf half tien het epi-centrum van de culturele instellingen die dan hun programma's presenteren. De deelnemers zijn opvoeringscentrum de Catharinakapel, podium Estrado, Filmhuis Harderwijk, het Jeugdtheater, Literaire Kring Apollo, Theaterwerkplaats Harderwijk en het StadsTheater Harderwijk.

De hele dag door zijn er optredens van De Theaterwagen met Doortje Doezel, Vertellingen van de Oude Helling, Mind the Gap, Daddy 'O, One Moment In Time en Trio Zazi. Zaterdagavond wordt in de Catharinakapel de film 'Violeta went to heaven' vertoond vanaf 20.15 uur.

Zondag is wederom een dag met veel manifestaties op de Markt. Tussen 10.30 uur en 21.30 uur zijn er doorlopend voorstellingen in de Theaterwagen op de Markt in Harderwijk.

Literaire Kring Apollo's Kamer opent het nieuwe seizoen met 'Een Oude Rus', zoals ze het zelf omschrijft. Op zondag organiseert de literaire kring een speciale voorstelling in Kunstcentrum Catharinakapel. Theater Lena speelt dan Dostojevski's befaamde stuk 'De Zachtmoedige' vanaf 14 uur.

Theater Lena (Helen Gerretsen) speelt sinds 2004 solovoorstellingen gecombineerd met klassieke muziek.Theater Lena speelde eerder de voorstellingen:Kikkertje lief,Rembrandt van dichtbij en Dora (over Michiel de Ruyter).

Veluwe