Volledig scherm
De zwaarbeschadigde bestelbus na de botsing op de A50. © Roland Heitink

Zus van 31-jarige Harderwijker die zwaargewond raakte op A50 doet emotionele oproep

De zus van een 31-jarige Harderwijker die afgelopen weekend zwaargewond raakte bij een ongeval op de A50 bij Heteren, probeert via sociale media meer te weten te komen over de toedracht. Ze plaatste een oproep op Facebook die inmiddels meer dan 8.000 keer is gedeeld.

De bestelbus waar de inwoner van Harderwijk in reed, raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag na een incident met een ander voertuig van de weg en botste tegen de vangrail. Daarna werd de bus gelanceerd in de sloot.

De bestuurder is zwaargewond naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Volgens de zus, die niet in wil gaan op verdere vragen, heeft hij hersenletsel en zijn ‘al zijn botten’ gebroken. Ook heeft hij een scheur in zijn halsslagader. Hij zou sinds maandag aanspreekbaar zijn. Volgens de familie is de bestuurder van het andere voertuig doorgereden en is niet bekend om wie het gaat. 

‘Bestuurder kwam ineens naar rechts’

De zus schrijft in de oproep dat de familie op zoek is naar getuigen  die het ongeluk hebben zien gebeuren. Ook hoopt ze dat er dashcambeelden zijn die iets duidelijk kunnen maken over de toedracht.

De vrouw geeft aan dat ze niet precies weet wat er is gebeurd. Ze vermoedt dat haar broer die nacht een bestuurder trof die met zeer lage snelheid, mogelijk 80 kilometer per uur, op de linkerbaan van de A50 reed richting het knooppunt Grijsoord. Het slachtoffer ging erachter rijden, maar het voertuig ging niet opzij. Daarop besloot de bestuurder van de bestelbus rechts in te halen, aldus de vrouw.

‘Vanaf dat moment kwam de bestuurder ineens naar rechts’, stelt ze op Facebook. De man zou hierdoor hebben moeten uitwijken waarna zijn voertuig uiteindelijk van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg. 

De familie zoekt weggebruikers die rond dat tijdstip iets hebben gezien. Of die lange tijd iemand met zeer lage snelheid op de linkerbaan van de A50 hebben zien rijden.

Camerabeelden

De politie zegt donderdag nog niet te kunnen zeggen of er een tweede voertuig bij het ongeluk betrokken is geweest.

Een woordvoerder laat weten dat de politie camerabeelden van Rijkswaterstaat en een nabijgelegen tankstation heeft opgevraagd. Die kunnen mogelijk helpen om de vragen rond het incident te beantwoorden. 

Veluwe