Volledig scherm
© Thinkstock

Zwembad in vakantie dicht voor personeelsbijeenkomst

HARDERWIJK - Tot verbazing van zwemliefhebbers is zwembad de Sypel in Harderwijk vanmiddag dicht vanwege een personeelsbijeenkomst. Uitgerekend op een regenachtige dag in de herfstvakantie.

Volgens de gemeente Harderwijk 'is bewust gekozen voor deze woensdag'. De bijeenkomst was gepland voor de laatste week van augustus, maar ging niet door omdat het bad - vanwege het mooie weer - langer open bleef. De sluitingsdatum was dit jaar 9 september in plaats van 28 augustus. Volgens de gemeente is gezocht naar een geschikte dag om 'de dienstverlening en de service aan de klant te kunnen waarborgen'. Op vragen van de Stentor laat de gemeente weten: ,,De organisatie heeft de meest luwe dag gepakt in de herfstvakantie en dat is woensdag.''

Open
Het bad is vandaag open tot 12 uur en voor de therapievereniging, vaste ochtendzwemmers (vroege vogels) en andere groepen tot 13 uur. ,,Het personeel komt 's avonds eerder terug voor de volleybal, badminton en waterpolo.'' Juist in de herfstvakantie willen kinderen met hun ouders kunnen zwemmen, beseft de gemeente. ,,Het bad kan niet tijdelijk worden overgedragen aan derden, aangezien er een veiligheidsprotocol specifiek voor de Sypel aanwezig is. Dit is lastig overdraagbaar en veiligheid is een belangrijke prioriteit.''

Andere week
Ook is gekeken of de bijeenkomst in een andere week had kunnen plaatsvinden. ,,Geen optie, omdat dit ten koste zou gaan van het schoolzwemmen, zwemlessen, doelgroepactiviteiten, recreanten, schoolsport, trainingen en wedstrijden van verenigingen.'' En het bad sluiten in de kerst- of voorjaarsvakantie is nog minder aantrekkelijk, volgens de gemeente. ,,Uit ervaring blijkt dat er dan meer animo is onder het publiek). In de meivakantie is het buitenbad al open, dat is dus ook geen optie voor het tijdelijk sluiten van accommodaties''.

Zwem4daagsetarief
Dat het bad vanmiddag dicht is, wordt in de rest van de week goedgemaakt, meldt de gemeente. ,,Dan is het zwembad wat langer open en kan voor een leuk zwem4daagsetarief de gehele week worden gezwommen.'' De sluiting is saillant, omdat de fractie van Harderwijk Anders net vragen had gesteld aan Burgemeester en Wethouders over de openingstijden van de Sypel. De fractie zou graag zien dat het zwembad wat flexibeler open is: tijdens de afgelopen nazomer (dus na 9 september) was het buitenbad al dicht, terwijl er vanwege de hitte veel behoefte was aan zwemwater.

Veluwe