Volledig scherm
Hattemse kinderen oefenden vorige week al voor de recordpoging. © eigen foto

150 kinderen vestigen swishrecord bij jazzfestival in Hattem

Met 150 deelnemende kinderen is bij het jazzevenement Little New Orleans in Hattem zaterdag een swishrecord gevestigd. Zij deden allemaal het dansje dat deze zomer door zangeres Katy Perry een rage werd.

Stichting Opoe's House of Music, dat het festival organiseert, heeft als doel om jonge muzikanten een podium te bieden. Door kinderen op te roepen mee te doen aan het vestigen van een heus swishrecord, werd de Hattemse jeugd bij het evenement betrokken. In totaal deden er 150 kinderen mee, waarna wethouder Hospers een bokaal kon uitreiken.

Het is een record dat volgend jaar zomaar verbeterd zou kunnen worden. Maar dan moet de swishrage in de tussentijd niet overwaaien, zei stichtingsvoorzitter Jan-Erik Barendsen vorige week al.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe