Volledig scherm
Hattemse kinderen oefenden vorige week al voor de recordpoging. © eigen foto

150 kinderen vestigen swishrecord bij jazzfestival in Hattem

Met 150 deelnemende kinderen is bij het jazzevenement Little New Orleans in Hattem zaterdag een swishrecord gevestigd. Zij deden allemaal het dansje dat deze zomer door zangeres Katy Perry een rage werd.

Stichting Opoe's House of Music, dat het festival organiseert, heeft als doel om jonge muzikanten een podium te bieden. Door kinderen op te roepen mee te doen aan het vestigen van een heus swishrecord, werd de Hattemse jeugd bij het evenement betrokken. In totaal deden er 150 kinderen mee, waarna wethouder Hospers een bokaal kon uitreiken.

Het is een record dat volgend jaar zomaar verbeterd zou kunnen worden. Maar dan moet de swishrage in de tussentijd niet overwaaien, zei stichtingsvoorzitter Jan-Erik Barendsen vorige week al.

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Veluwe