A28 bij Hattem weer vrijgegeven na ongeval met lijnbus

update & videoOp de A28 ter hoogte van Hattemerbroek in de richting van Zwolle heeft zich in de ochtendspits een ongeval voorgedaan. Daarbij zijn een vrachtwagen, meerdere auto’s en een lijnbus betrokken. De voorkant van de bus is aan gruzelementen. Het verkeer in Zwolle stond compleet vast: files op de A28, A50 en N50. Maar inmiddels is de snelweg weer vrij.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een ambulance, kwamen ter plekke. De betreffende bus is de lijn 200 van Syntus, die vanuit Elburg naar Zwolle rijdt.

Rijstrook wisselen

Hoe het ongeval precies heeft kunnen staan is onduidelijk, maar waarschijnlijk heeft eenvrachtwagen bij het wisselen van rijstrook ander verkeer over het hoofd gezien. Na die botsing trapten meerdere weggebruikers de rem in, waarna de bus eveneens in aanraking met een vrachtwagen kwam.

Naar ziekenhuis

Na het ongeval zouden twee inzittenden van de bus met de ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Andere tientallen passagiers werden overgeplaatst, zodat ze hun reis konden vervolgen. Syntus, dat tegenwoordig onder Keolis valt, laat weten dat in het geval van ongevallen normaliter reservebussen paraat staan om diensten over te nemen.

De voorkant van de bus is zwaar beschadigd door het ongeval.
Volledig scherm
De voorkant van de bus is zwaar beschadigd door het ongeval. © Stefan Verkerk / News United
 1. Pamela geeft gymnastiek op straat voor ouderen op balkons: ‘Want als je niet beweegt wordt je stijf’
  PREMIUM
  video

  Pamela geeft gymnastiek op straat voor ouderen op balkons: ‘Want als je niet beweegt wordt je stijf’

  Ouderen die noodgedwongen in isolatie zitten worden stijf en stram. Daar wil fysiotherapeute Pamela Matahelumual uit Hattem wat aan doen. Vandaar dat ze twee keer per week voor de ramen van de bewoners van woonzorgcentrum De Bongerd in Hattem gymnastiek op muziek doet. De ouderen kunnen meedoen vanachter hun raam of op hun balkon. ,,Want als je niet beweegt, wordt je stijf.’’
 2. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
  PREMIUM
  video

  Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

  Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’
 3. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
  PREMIUM

  Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

  Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”

Veluwe