A28 bij Hattem weer vrijgegeven na ongeval met lijnbus

update & videoOp de A28 ter hoogte van Hattemerbroek in de richting van Zwolle heeft zich in de ochtendspits een ongeval voorgedaan. Daarbij zijn een vrachtwagen, meerdere auto’s en een lijnbus betrokken. De voorkant van de bus is aan gruzelementen. Het verkeer in Zwolle stond compleet vast: files op de A28, A50 en N50. Maar inmiddels is de snelweg weer vrij.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een ambulance, kwamen ter plekke. De betreffende bus is de lijn 200 van Syntus, die vanuit Elburg naar Zwolle rijdt.

Rijstrook wisselen

Hoe het ongeval precies heeft kunnen staan is onduidelijk, maar waarschijnlijk heeft eenvrachtwagen bij het wisselen van rijstrook ander verkeer over het hoofd gezien. Na die botsing trapten meerdere weggebruikers de rem in, waarna de bus eveneens in aanraking met een vrachtwagen kwam.

Naar ziekenhuis

Na het ongeval zouden twee inzittenden van de bus met de ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Andere tientallen passagiers werden overgeplaatst, zodat ze hun reis konden vervolgen. Syntus, dat tegenwoordig onder Keolis valt, laat weten dat in het geval van ongevallen normaliter reservebussen paraat staan om diensten over te nemen.

Volledig scherm
De voorkant van de bus is zwaar beschadigd door het ongeval. © Stefan Verkerk / News United

Veluwe