Volledig scherm
Een oudere vrouw is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval bij een Dorcas tweedehandswinkel. © News United / Stefan Verkerk

Auto rijdt dwars door winkelpui in Hattem; vrouw komt onder auto terecht en raakt zwaargewond

UpdateEen automobilist is vanmiddag achteruit een winkelpui aan de Zuiderzeestraatweg op de grens van Hattem en Hattemerbroek ingereden. Daarbij is een oudere vrouw met haar rollator zwaargewond geraakt. Het dramatische ongeval gebeurde bij een winkel in tweedehands spullen van de stichting Dorcas. 

De vrouw stond met haar rollator achter de auto en is bij het achteruit rijden geraakt en onder de wagen terecht gekomen. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk, maar van opzet lijkt geen sprake:  ,,Na de eerste bevindingen ziet het er naar uit dat het een ongeval is’’, aldus politiewoordvoerder Henk Kremer. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek en ook een droneteam is opgeroepen voor onderzoek. 

Hulpverlening

De brandweer moest de vrouw met behulp van redgereedschap onder de auto vandaan halen. De traumahelikopter is ook ter plaatse geweest. De auto die de glazen winkelpui ramde is afgesleept.

Slachtofferhulp

De winkel is na het ongeval gesloten. Het personeel is binnen opgevangen en kreeg slachtofferhulp aangeboden, evenals enkele klanten die eerste hulp verleenden. De schade aan het winkelpand - dat afgelopen april geopend is - is groot. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat is naast de aangereden vrouw ook de mannelijke chauffeur van de wagen, die voor zover bekend lichtgewond raakte. 

Volledig scherm
De rollator van de vrouw ligt flink in de kreukels © News United / Stefan Verkerk

Veluwe