Volledig scherm
De uit Spanje afkomstige bestuurster wordt na het eenzijdige ongeval op snelweg A50 meegenomen door de politie. © News United / Stefan Verkerk

Beschonken Spaanse veroorzaakt ongeval op A50

Een zwaar beschadigde auto en proces verbaal vanwege rijden onder invloed zijn de even tastbare als pijnlijke herinneringen aan een ongeluk op snelweg A50 voor twee uit Spanje afkomstige twintigers.

Bij het eenzijdige ongeval op de autoweg tussen Hattem en Heerde sloeg de wagen van het onfortuinlijke duo dinsdagavond kort na tien uur over de kop en belandde op zijn kant in de middenberm. De politie sloot daarop een deel van de snelweg af en de brandweer kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Na een onderzoek door het ambulancepersoneel werden de 22-jarig vrouwelijke bestuurder en haar 28-jarige passagier meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de geboren Spaanse met 750 ugl ruim drie keer de toegestane teveel alcohol genuttigd te hebben. Met een proces verbaal op zak werd het duo woensdagnacht heen gezonden. Hoe hoog de boete is, bepaalt de officier van justitie.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe