Volledig scherm
Bij de Zuiderzeestraatweg en Hilsdijk wordt een rotonde aangelegd. © Henri van der Beek

Bezoekers Chocoladefestival wegens afsluiting via N50 naar Hattem

Het Chocoladefestival in Hattem zaterdag is lastig te bereiken omdat de kruising Zuiderzeestraatweg-Geldersedijk dan afgesloten is voor het verkeer. Automobilisten kunnen via de A28 en N50 naar Hattem rijden.

Het tweejaarlijkse Chocoladefestival trekt naar verwachting zo'n 25.000 bezoekers. Via informatieborden wordt het gemotoriseerd verkeer naar beschikbare parkeerplaatsen geleid.

De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg, die al een tijdje in volle gang zijn. Het volledige Hattemse traject van de Zuiderzeestraatweg - van de IJsselbrug tot de gemeentegrens bij Hattemerbroek - krijgt een nieuwe laag asfalt. Bovendien wordt de kruising met de Hilsdijk en de Oostersedijk vervangen door een rotonde. De klus wordt uitgevoerd door aannemer KWS Infra. De aannemer schat in dat de aansluitingen Hilsdijk en Oostersedijk na de herfstvakantie nog een week afgesloten zijn. De aannemer zet alles op alles om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden.

Een andere aannemer, Schagen, is ook al even aan het werk langs de Geldersedijk in Hattem. Fietsers moeten daardoor al geruime tijd omrijden. De parallelweg binnen de bebouwde kom krijgt een betonnen rijbaan en een voetpad. Het deel van de Geldersedijk buiten de bebouwde kom, tot aan de oude IJsselbrug, wordt ingericht als fietsstraat.

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe