Volledig scherm
Bij de Zuiderzeestraatweg en Hilsdijk wordt een rotonde aangelegd. © Henri van der Beek

Bezoekers Chocoladefestival wegens afsluiting via N50 naar Hattem

Het Chocoladefestival in Hattem zaterdag is lastig te bereiken omdat de kruising Zuiderzeestraatweg-Geldersedijk dan afgesloten is voor het verkeer. Automobilisten kunnen via de A28 en N50 naar Hattem rijden.

Het tweejaarlijkse Chocoladefestival trekt naar verwachting zo'n 25.000 bezoekers. Via informatieborden wordt het gemotoriseerd verkeer naar beschikbare parkeerplaatsen geleid.

De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg, die al een tijdje in volle gang zijn. Het volledige Hattemse traject van de Zuiderzeestraatweg - van de IJsselbrug tot de gemeentegrens bij Hattemerbroek - krijgt een nieuwe laag asfalt. Bovendien wordt de kruising met de Hilsdijk en de Oostersedijk vervangen door een rotonde. De klus wordt uitgevoerd door aannemer KWS Infra. De aannemer schat in dat de aansluitingen Hilsdijk en Oostersedijk na de herfstvakantie nog een week afgesloten zijn. De aannemer zet alles op alles om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden.

Een andere aannemer, Schagen, is ook al even aan het werk langs de Geldersedijk in Hattem. Fietsers moeten daardoor al geruime tijd omrijden. De parallelweg binnen de bebouwde kom krijgt een betonnen rijbaan en een voetpad. Het deel van de Geldersedijk buiten de bebouwde kom, tot aan de oude IJsselbrug, wordt ingericht als fietsstraat.

  1. Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op legerplaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op
    PREMIUM
    VIDEO

    Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op leger­plaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op

    Alberto Stegeman hangt een werkstraf van 80 uur boven het hoofd voor het achterlaten van een nepbom op de legerplaats in Oldebroek. Die straf eiste het Openbaar Ministerie maandag in de Zutphense rechtbank tegen de journalist van tv-programma Undercover. Stegeman stelt dat hij wilde aantonen hoe slecht de legerplaats is beveiligd en hoe de opsporing er werkt; hij vindt dat hij vrijgesproken moet worden. ,,Ik kon me niet voorstellen dat dit Bassie&Adriaan-dingetje als een serieuze dreiging gezien zou worden.’’

Veluwe