Het Trefpunt is deel van De Triangel, het verenigingsgebouw dat biljartvereniging DOS Hattem deelt met Fanfarekorps 'Ons Genoegen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Trefpunt is deel van De Triangel, het verenigingsgebouw dat biljartvereniging DOS Hattem deelt met Fanfarekorps 'Ons Genoegen'. © Biljartvereniging DOS Hattem

Biljartvereniging DOS Hattem wil hulp van gemeente bij nieuwe hypotheek voor verenigingsgebouw

Biljartvereniging DOS in Hattem wil in aanmerking komen voor een lening van de gemeente. Op die manier willen de biljarters af van de torenhoge rente die ze voor de hypotheek van de Rabobank moeten betalen.

 1. Dit gebeurt er op een ecoduct bij de Veluwe: ‘Als automobilist heb je geen idee’
  PREMIUM

  Dit gebeurt er op een ecoduct bij de Veluwe: ‘Als automobi­list heb je geen idee’

  Op een ecoduct speelt zich een heel leven af. Als automobilist merk je daar - een paar meter lager - niets van. Dankzij Lennard Jasper (37) kunnen we nu wel zien wat er boven hun hoofd gebeurt. De boswachter voor Staatsbosbeheer op de Noord-Veluwe heeft vanochtend op Twitter een foto geplaatst van een wild zwijn dat via zo’n natuurbrug de snelweg oversteekt. We vroegen hem naar het verhaal achter deze foto.
 2. ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenprovincie van het land
  PREMIUM
  video & poll

  ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenpro­vin­cie van het land

  De wolvin die zich op de zuidelijke Veluwe tussen Apeldoorn en Arnhem lijkt te gaan vestigen is afkomstig uit de roedel op de Noord-Veluwe. Dat blijkt uit dna-onderzoek. Het is daarmee de eerste puur Nederlandse wolf, geboren en getogen op de Veluwe. ,,Ach ja, dat heb je in de provincie met de meeste natuur’’, zegt ‘wolvengedeputeerde’ Peter Drenth. Al is het nog wel even afwachten of de wolvin ook echt blijft.

Veluwe