Volledig scherm
PREMIUM
John van Dijk (links), Janine Halfwerk en Jaap van Tiel vinden dat het plan voor de bouw van drie appartementengebouwen van vier verdiepingen tussen de Geldersedijk en de Hollewand het gezicht op Hattem verpest. © Henri van der Beek

Buurt schrikt van bouwhoogte zorgzone Hattem: ‘Complete verrommeling van het gebied’

Drie massale appartementengebouwen van vier hoog, daarmee verpest je het gezicht op Hattem. De buurt rondom Hollewand en Uilennest in Hattem is in verweer gekomen tegen de bouwplannen voor de woonzorgappartementen en het nieuwe schoolgebouw op het voormalige ijsbaanterrein bij de Geldersedijk. ,,Die school voor 500 leerlingen bij de zorgappartementen is complete verrommeling van het gebied’’, vinden ze.

De hoop is op een nieuw inzicht bij de gemeenteraad van Hattem dat het inpassen van de twee scholen in de ruimte voor de woonzorgzone bij de Hof van Blom een heel slecht idee is. Jolanda Westerink, Janine Halfwerk, John van Dijk en Jaap van Tiel vinden het onbegrijpelijk dat de politiek zich zo laat beïnvloeden door één groep protesteerders, de ouders van de Van Heemstraschool en de Zaaier.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe