Volledig scherm
Churandy Martina geeft een loopclinic bij Hockeyclub Hattem © FFU Press Agency

Churandy Martina helpt Hattemer hockeyers met lopen

Wie kan er beter een loopclinic geven dan Churandy Martina? Niemand, dachten ze bij hockeyclub MHC Hattem. Zondag nam de atlethiekkampioen de jeugd onder handen.

De sprinter van Curaçao is de eerste sportambassadeur bij MHC Hattem. Komend jaar geeft hij meerdere looptrainingen aan de junioren van de hockeyclub. Die zijn gericht op het ontwikkelen van de motoriek en het spelplezier. Ook de senioren van het eerste team krijgen te maken met Martina. Zij kregen enkele sprint- en motivatietrainingen. Dat is de atleet met de onbegrensde lach wel toevertrouwd.

Hoe komt Martina in Hattem terecht? ,,Door de coach van Heren 1: Rogier van der Meer", vertelt voorzitter Karin Löwik. ,,Hij woonde en hockeyde op de Antillen, waar Martina hardloopt. Ze zijn bevriend geraakt."

Vorig jaar werd Van der Meer trainer in Hattem. Hij zocht opnieuw contact met sprinter Martina. Het resultaat is dat Martina in het komende seizoen meerdere keren naar Hattem komt. ,,Het is fantastisch dat het gelukt is", vindt Löwik. ,,Dankzij de persoonlijke relatie van onze trainer en dat Martina het leuk vindt om met jeugd te werken."

Veluwe