Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe ijsbaan van Hattem linksboven in uitloopgebied Assenrade met daarbinnen de verharde skeelerbaan. © Google Maps

Clubhuis IJsvereniging Hattem kan eindelijk verplaatst worden

De IJsvereniging Hattem kan eindelijk het clubgebouw verplaatsen naar de nieuwe ijsbaan in het landschapspark bij Assenrade. De onderhandelingen met de gemeente zijn eindelijk rond. Nu moet de gemeenteraad op 6 mei nog een flink bedrag beschikbaar stellen. 

De gemeente Hattem heeft naast de nieuwe woonwijk Assenrade een gebied ingericht als uitloop- en recreatiegebied voor de bewoners van de nieuwbouwwijk. In het gebied, dat is ingericht als landschapspark, is ruimte gemaakt voor de ijsbaan. Omdat de gemeente op de plek van de oude ijsbaan aan de Geldersedijk een woonzorgzone wil gaan bouwen, moest de ijsbaan verhuizen naar de nieuwe plek. 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe